Frågor och Svar

Genom åren har vi samlat på oss de vanligaste frågorna från er besökare, elever och föräldrar och samlat dem på denna sida för att hjälpa er få svar på era funderingar.

Fråga: Hur gör jag om jag vill dansa obegränsat?

Svar: Välj först obegränsat för 9-12 år eller 13 år och uppåt. Ange därefter på anmälan/onlineanmälan vilka tre kurser du kommer att gå. Då reserverar vi en plats åt dig där. Alla övriga kurser får du gå i mån av plats. (Det brukar inte vara några problem med att få plats, men vi reserverar oss mot ev. fullsatta klasser).

Fråga: Jag har anmält mig till en kurs som jag märker har för hög/låg nivå. Kan jag byta kurs?

Svar: Ja, det är inga problem, men du måste anmäla till kontoret (maila till info@studiodanza.se) att du vill byta.

Fråga: Vad ska man ha för kläder på danslektionen?

Svar: Tag med bekväma kläder samt ev. gympaskor för innebruk eller dansskor om du har. På första lektionen kommer läraren att informera er om ni behöver några speciella kläder eller skor.

Fråga: Jag har glömt dansskor/danskläder på Studio Danza, hur gör jag?

Svar: Kvarglömda saker finns på kontoret.

Fråga: Jag är elev på Studio Danza, blir jag automatiskt uppflyttad till nästa termin?

Svar: Nej, du måste göra en ny anmälan varje termin.

Fråga: Varför kostar era kurser runt 1200:-, när vissa dansskolor tar 700:-?

Svar: Fråga istället hur vissa dansskolor kan ta 700kr för en kurs. En dansskola har många kostnader såsom lärarlöner, lokalhyra, städ mm. En billigare kurs kanske erbjuder kortare termin, kortare lektioner, bristande kvalitet etc. En del studieförbund får bidrag från staten, där kan kurserna vara billigare av den anledningen.

Fråga: Jag är över 20/30/40 år, är jag för gammal för att gå hos er?

Svar: Vi har ingen övre åldersgräns. På schemat finns även flera dansklasser för dig som är 30+. I början av terminen går det bra att prova på en gång.

Fråga: När är elevshowen?

Svar: Vartannat år om inget annat meddelas

Fråga: Får alla klasser vara med i elevshowerna?

Svar: JA

Fråga: Jag kan inte vara med på repdagar och/eller extraträning inför showerna, kan jag ändå vara med i elevshowen?

Svar: Nej, tyvärr. Det är mycket viktigt med närvaro på repetitioner och extrarep för allas skull med både information och placeringar/klädrep.

Fråga: Jag kan bara vara med en av showdagarna (om vi har flera), går det?

Svar: Du måste vara med alla showdagarna, annars kan du inte vara med alls. Detta på grund av koreografin, som annars måste ändras placeringsmässigt för din skull under showdagarna.

Fråga: Vad innebär att anmälan är bindande?

Svar: Du har förbundit dig att betala hela kursavgiften och är därmed betalningsskyldig, även om du skulle utebli från lektionerna vid terminsstart.

Fråga: Jag anmälde mig och gick en lektion, sedan ångrade jag mig. Kan ni plocka bort mig från kursen?

Svar: Nej, om du har lämnat in en anmälan är din anmälan bindande och du är bunden att betala hela kursavgiften, oavsett om du har gått en lektion eller inte alls. Har du läkarintyg, eller avflyttat från orten får du tillbaka pengar för den del du inte kan utnyttja.

Fråga: Jag har missat några lektioner eftersom jag var sjuk eller bortrest. Får jag pengarna tillbaka för dom gångerna?

Svar: Nej, men du har rätt att "ta igen" dom klasserna på valfri annan klass. Du behöver inte anmäla i förväg om du vill ta igen. Säg till läraren vid uppropet och anmäl dig i receptionen att du tar igen, och vilken klass du vill ta.